Perfectie of niet?

Gebeurtenis: Close II Perfection
Door: iNtrmzzo
Bijzonderheid: try-out
Gezien: 16 september 2011
Lokatie: ICO-De Schalm
Publiek: nagenoeg uitverkocht
Internet: www.intrmzzo.com

Vier mannen, vier stemmen, dat is in de kern waar het bij iNtrmzzo om draait. Met overgangen van het ene naar het andere muzikale genre, alsof het hen geen enkele moeite kost.

Dit viertal, bestaande uit Merijn Dijkstra, Wouter Kronenberg, Tjidde Luhr en Clemens Schmuck, stond in 2009 ook al in Assen. Toen met de try-out van Testosteron II. Nu een nieuw programma en weer een try-out, met de uitdagende titel Close II Perfection. Alhoewel het in gesproken woord in de show net even iets te vaak wordt benadrukt, is het wel waar; deze mannen beheersen a cappella tot in de perfectie.

Met als klein minpuntje voor de echte liefhebbers van a cappella pur sang, misschien het feit dat iNtrmzzo toch een paar muziekinstrumenten gebruikt. Dit is slechts een zeer klein aantal en doet geenszins afbreuk aan de inhoud van het programma en hun vocale kwaliteiten. Dit geldt te meer vanwege het feit dat deze mannen qua keuze van muziekinstrumenten origineel uit de hoek kunnen komen, zo blijkt.

Gelijk Testosteron II in 2009 worden de heren van iNtrmzzo ook nu door het publiek enthousiast ontvangen. En terecht, want ook al is het officieel nog een try-out, het programma staat als een huis. De première op 1 november a.s. kan dan ook met vertrouwen tegemoet worden gezien.

Voor degenen die iNtrmzzo ook in 2009 hebben gezien, een aantal elementen en stukken uit Testosteron II keert in Close II Perfection terug. Dit zijn echter ijzersterke stukken zodat niemand hier bezwaar tegen kan hebben.

Dat deze mannen hun stem optimaal beheersen behoeft weinig nadere toelichting. Van klassieke stukken tot pop, van ballads tot country en latin, het komt allemaal en schijnbaar moeiteloos voorbij. Naast zang beschikken deze mannen ook over een flinke dosis humor en choreografische kwaliteiten. De show is dan ook niet alleen om naar te luisteren, maar zeker ook om naar te kijken.

Deze mannen verdienen het een volgende keer weer in Assen terug te komen, try-out of niet.

Chris D. de Vos