Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt (try-out)

Meepuffen ….. Lul!

Gebeurtenis: 6 november 2011 Bastiaan Ragas met de voorstelling “Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt” in ICO-de Schalm
Acteurs: Bastiaan Ragas en Dorien Haan
Script: Dick van den Heuvel
Songteksten: Veldhuis & Kemper
Nadere informatie: http://www.helpikhebmijnvrouwzwangergemaakt.nl/

“Je hebt lui zaad!” schreeuwt zij. En zij (Dorien Haan) loopt op knalrode hoog gehakte schoenen en in een kort zwart jurkje met sexy bewegingen uitdagend heen en weer.
“Ja, dat komt er van als je het vijf keer achter elkaar doet” roept de aanstaande vader (Bastiaan Ragas) verontwaardigd.
Dick van den Heuvel schreef het script voor deze satirische, muzikale theatershow gebaseerd op het boek van Kluun: “Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt”.
Een leuke inkijk in de wereld van a.s. vaders en moeders vanaf de conceptie, de eerste zwangerschapsperiode en de bevalling.
Hilarisch worden anekdotes, hormonale stemmingswisselingen, sex-taboes en hoe met dit alles om te gaan in beeld gebracht.
Hij doet krampachtig zijn best door niet in haar aanwezigheid te roken en te drinken. Maar vooral om het haar naar de zin te maken. Wat moet hij met zo’n zwangere vrouw?
Herkenbaar voor een groot deel van het publiek zijn de kibbels over de aankoop van baby spullen, jongens of meisjes namen en het afzeggen van de wekelijkse sigaren club.
Uiteindelijk raakt de aanstaande papa volledig overstuur wanneer de bevalling zich aankondigt. De ene keer blijft de hoogzwangere uiterst kalm (wanneer hij de vroedvrouw aan de telefoon heeft) om vervolgens wanneer haar ontsluitingsweeën beginnen, hysterisch commando’s geeft.
“Mee puffen…lul!” illustreert dit. Het publiek reageert enthousiast en geeft de acteurs aan het eind van de voorstelling een staande ovatie.
De rol van aanstaande vader wordt enigszins verstoort door de anekdote die Bastiaan Ragas vertelt over de beleefde vakantie met vrouw en kinderen.
Bastiaan Ragas en Dorien Haan zijn vocaal sterk in de songs van de teksten die geschreven door het bekende cabaret duo Veldhuis en Kemper.
Een vlot gespeelde try-out die veel belooft voor het theaterseizoen in 2012!

Jan en Magda Harbers